pondelok 1. septembra 2014

Tatranský trip - nekonečná cesta

If a ja sme sa vydali do Tatier. Raňajší vlak nás prekvapil veľkým množstvom ľudí a my trubky sme si naivne mysleli, že sa vyspíme a v kupé nabijeme mobily. Veľké makové! Kde som ja plus málo vzduchu, tam prichádza úsporný režím, akoby If povedala. Jo, odpadák. Ale neodpadla som, lebo som si pri posledných percentách vnímania hovorila, že nie, udržím sa :D Stiahla som polovicu minerálky a vravím, že pôjdem potom kúpiť ďalšiu do reštauračného vozňa. O pár minút na to zvestuje jedna teta druhej, že preto je tu tak veľa ľudí, lebo tu nie je reštauračný. Ehm. Cesta pokračuje, sedíme na schodíkoch pri wcku, papáme chlebíky a spievame si "nekonečná cesta". To je žúžo. Našli sme aj výstražnú značku pre nás nemotorné :D No a keď sme stáli už asi desať minút, reproduktorový hlas oznámil, aby sme nevystupovali. No veď dobree. Tak my rebelky sme otvorili dvere a aspoň dýchali čerstvý vzduch. Celkové nasávanie trvalo 15 sekúnd. V prepočte sme sa narehnili 7 hodín cestovania. A konečne Juch - dorazili sme!




Ubytovali sme sa a utekali k prvému checkpointu. Vlak do Starého Smokovca sme zmeškali. O hodinu išiel ďalší. Tak čo spravia If a Ti v krízovej situácii? Idú si kúpiť nanuky :D 
Vytiahli sme fotoaparát a krátili tak čas. Staničná stena je strašne fotogenická. Okrem toho, to by sme neboli my, keby sme si potom nesadli na lavičku a išli hejteriť.





Vlak išiel na sekundu presne, obsadili sme si najfajnejšie miesta no keď sme vystúpili, cítime že riadna kemra. Ešteže to je len prestupná stanica. Pokračovali sme cestou v ďalšom vlaku. Prvé sme vyštartovali, aby sme ešte zachytili zapadajúce slnko nad štrbským plesom. S nami prišli aj mraky. Supr :/ Obišli sme to celé, narehnili sa, pofotili a posadili na mólo. Pri tom,ako sme prežúvali brusnice v horkej čokoláde, sme si všimli prichádzajúci milionársky pár. Ruský kožmeker a ruská kajšmentke. Najskôr si porobili vlastné selfie, a potom obťažovali turistov, aby im spravili iné fotky. Oslovili asi piatich rôznych típkov, lebo nikto ich nevedel pochopiť, ako to vlastne chcú :D A my hejterský rehot! Ozaj, viete že máme svoje emotikony na FB? Jo, to len tak. My sme teda zbalili svoje švestky a išli pozrieť ďalší superský výhľad. A keď sa už dosť začalo stmievať, otočili sme to radšej domov, lebo že medvede.




















Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára